De ultieme bespaarder: Sam Cookney

0

Sommige mensen hebben er veel voor over om geld te besparen! Sam Cookney pendelt bijvoorbeeld dagelijks van Barcelona naar Londen omdat hem een flinke duit scheelt.

Duurkoop in Britse hoofdstad
De huurprijzen in Londen zijn bizar hoog. Voor tweeduizend euro per maand huur je een eenkamerappartement en daar komt nog eens belasting bovenop. Cookney betaalde tijdens zijn tijd in Londen ook nog eens aardig wat reiskosten en dat zette hem aan het denken. Zou er geen goedkopere oplossing zijn? Die was er zeker!

Pendelen naar Barcelona
Waar sommige mensen naar een huis net buiten de stad zouden gaan zoeken, zocht Cookney het verder weg. Hij bekeek de vluchtprijzen van goedkope luchtvaartmaatschappijen en kwam erachter dat Vuelling voor 35 euro tussen Barcelona en de Britse hoofdstad vliegt. Bovendien waren de huurprijzen in Spanje ruim de helft minder dan in Londen.

Creatieve oplossing
Na wat berekeningen besloot Cookney de gok te wagen en verhuisde hij naar Barcelona. Voor zijn driekamerappartement betaalt hij nog geen negenhonderd euro en alle kosten bij elkaar opgeteld is hij door wekelijks vier keer op en neer naar Londen te vliegen goedkoper uit dan voorheen. Zijn reistijd is wel behoorlijk gestegen: in totaal brengt hij dagelijks 5.5 uur door met het reizen tussen zijn woon- en werkplaats.

Share.

Laat een reactie achter