Je eerste autoverzekering: waar moet je op letten?

0

Je rijbewijs is een feit en het is tijd voor je eerste auto. Daar hoort ook een autoverzekering bij. In Nederland ben je namelijk verplicht minimaal een WA-dekking af te sluiten. Wil je weten waar je aan toe bent? Benieuwd hoe je de voordeligste autoverzekering kunt afsluiten, passend bij je situatie? Wij hebben vijf punten speciaal voor jou geselecteerd waar je op kunt letten, om de juiste autoverzekering af te sluiten.

1 De prijs voor je premie
Wanneer je de 24 nog niet gepasseerd bent is de kans groot dat je te maken krijgt met een premietoeslag voor je autoverzekering. De reden? Verzekeraars zijn van mening dat wanneer jij net je rijbewijs hebt de kans groter is dat je een ongeluk veroorzaakt. Er zijn meer risico’s en dit vertaalt zich terug in je premie. Maar er is meer. Er kan ook verschil zitten in het type auto dat je rijdt en waar je woont. Logisch: voor een auto die meer waard is betaal je meer premie dan een auto die wat minder waard is.

2 Het eigen risico vanaf je 18e levensjaar
Gelukkig kun je bij de meeste verzekeraars terecht wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten vanaf je 18e levensjaar. In enkele gevallen wordt je pas geaccepteerd vanaf 21 jaar. Zoals net verteld zit de kans erin dat je te maken krijgt met een hogere premie. Daar komt bij dat het goed is om te weten dat er sprake is van een hoger eigen risico bij de WA + beperkt casco of de Allrisk verzekering.

3 Goed lezen: de voorwaarden
Je doet er goed aan verder te kijken dan de prijs alleen. Let op de voorwaarden! Je wilt natuurlijk wel weten wat je terug krijgt als je auto total loss is en wat voor hulp je kunt verwachten als je een keer pech hebt. Als je zo ver bent dat je autoverzekeringen gaat vergelijken, lees dan de voorwaarden bij de resultaten om een goede afweging maken.

4 De autoverzekering bij je ouders neerleggen
Een autoverzekering is natuurlijk niet gratis en misschien passen de kosten die een autoverzekering met zich mee brengt niet in je budget. Je kunt ervoor kiezen de autoverzekering op naam van je ouders te zetten. Let wel op: dit is lang niet bij alle autoverzekeraars te regelen. Vaak gelden er een aantal voorwaarden: zo moet je nog thuis wonen en aangeven dat jij de regelmatige bestuurder bent. Het nadeel is dat je (nog) geen schadevrije jaren opbouwt, waardoor je dus ook nog geen korting op je premie opbouwt.

Vergelijk een aantal autoverzekeringen
Wat de beste autoverzekering is kan voor iedereen verschillend zijn. Vergelijk daarom het aanbod via een vergelijker, deze stemt het aanbod af op jouw huidige situatie. Zo vind jij de autoverzekering die bij je past, voor de beste prijs!

Share.

Laat een reactie achter