Meer zuinige auto’s en minder tweedehands in 2014

1

Het nieuwe jaar is inmiddels een paar weken op gang en Autoscout24 deed een voorspelling wat dit jaar zal verkopen: tweedehands en zuinig!

Belasting
Met de komst van het nieuwe jaar veranderden een aantal dingen in de autobelasting. Zo is er geen belastingvoordeel meer voor eigenaars van oldtimers, maar wél voor de rijders van extra zuinige auto’s. Hoe zuiniger je rijdt, hoe minder je betaalt en als je extreem weinig verbruikt, kun je zelfs vrijgesteld worden van belasting!

Zuinig versus oldtimer
Volgens Autoscout24 zullen de veranderingen in het belastingsysteem gevolgen hebben voor de verkoop van auto’s. De vraag naar zuinige auto’s is toegenomen en veel mensen proberen hun oldtimers juist goedkoop van de hand te doen. Doordat de economie aantrekt, verwacht de site bovendien dat tweedehands auto’s duurder worden en minder mensen deze zullen aanschaffen.

Share.

1 reactie

  1. Dit is een belangrijke verandering in de auto-branche, sinds het niet meer aantrekkelijk is om een oldtimer te rijden voor de lage wegenbelasting. Ik ben benieuwd of de voorspelling uit gaat komen van Autoscout24

Laat een reactie achter