Minder tol betalen met handige app

0

Ga je met de auto op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Portugal? Download dan de handige app Péago om fors op je tolkosten te besparen.

Minder tol, meer fromage
Frankrijk is een heerlijk vakantieland en heeft alles wat het hart van de Nederlandse vakantieganger begeert: prachtige stranden, heerlijk eten, mooie steden en hoge temperaturen. Er zijn dan ook talloze mensen die elke zomer vanuit Nederland naar het land van de baguettes en de fromage rijden om daar een week of twee door te brengen. Hierbij komt echter wel een nadeel kijken. Op de Franse snelwegen kom je namelijk om de haverklap tolpoortjes tegen. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de app Péago.

Een kwart besparen
Volgens de maker van de app kun je door kort van de snelweg af te rijden om er vervolgens weer op in te voegen tientallen euro’s per rit besparen. Dit kost in veel gevallen niet veel extra tijd, maar kan je wel 25 procent van de totale tolkosten schelen. Dat geld steek je als vakantieganger natuurlijk liever in een extra ijsje!

Normale routeplanner met iets extra’s
De app werkt via gps en is dus offline te gebruiken. Net als in een routeplanner vul je simpelweg je eindbestemming in en dan gaat de app aan de slag. Er worden geen enorme omwegen gepland, maar korte stukjes op kleinere wegen met de normale snelwegen gecombineerd. Helemaal tolvrij zul je dus niet rijden, maar wel een stuk goedkoper dan wanneer je simpelweg de TomTom gebruikt.

Péago kost € 3,99 en is via de App Store of de Google Play Store te downloaden. Alvast veel vakantieplezier!

Share.

Laat een reactie achter