Tips om uw auto goedkoop en snel te verkopen tegen een goede prijs

0

Een auto verkopen is nogal wat. U kunt makkelijk een advertentie plaatsen op internet. Echter kunnen de kosten hiervan nog best tegenvallen en daarnaast rest de vraag ‘Wanneer reageert iemand?’. Als iemand reageert dan wilt hij of zij eerst een proefrit maken en ook vaak nog eens onderhandelen over de prijs. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle papieren die erbij komen kijken en de financiële afhandeling, zodra de koop gesloten is. Hoe kunt u dan het snelst en goedkoop uw auto verkopen voor een goede prijs?

Dagwaarde
‘Wat is een goede prijs voor mijn auto?’. U kunt als richtlijn de verkoopprijzen van anderen nemen. U kunt ook via verschillende sites de dagwaarde van uw auto berekenen.
Echter is deze waarde niet definitief. Een definitieve dagwaarde wordt getaxeerd door een taxateur. Tijdens zo’n taxatie wordt er gekeken naar de gehele auto, in welke staat hij verkeert, maar ook naar o.a. de mate van slijtage. Aan het einde van zo’n taxatie heeft de taxateur de exacte en dus definitieve waarde van uw auto berekend. Nu kan het zijn dat de waarde van uw auto niet zo hoog is als u verwachtte en dan rijst de vraag: ‘Wat kan ik dan doen om de dagwaarde van mijn auto te verhogen?’.

Een nieuwe APK keuring
Een stukje zekerheid zorgt ervoor de autoverkoop gemakkelijker gaat. Een nieuwe APK keuring biedt dit stukje zekerheid. De koper weet dan dat de auto recent is gecontroleerd op veiligheidseisen en dat de auto ook aan deze eisen voldoet. Ook krijgt de koper het vertrouwen dat er een jaar lang geen onverwachte kosten gemaakt kunnen worden die met de jaarlijkse APK keuring mee gebracht worden. Daarnaast is het ook leuk om te weten dat als uw auto meer dan twee maanden voor de afloopdatum van de APK wordt goedgekeurd, er twee maanden extra bij komen, voordat hij opnieuw gekeurd moet worden.
Voorbeeld: U laat uw auto keuren op 21-06-2015, terwijl de afloopdatum 03-03-2015 is. De geldigheidsduur van de APK verandert van twaalf naar veertien maanden en dus loopt de APK af op 21-08-2016.

Als u niet zeker bent of uw auto door de APK keuring komt, doe dan een voor-keuring. De garage controleert de auto op de APK punten, waarna u duidelijkheid creëert over wat uw auto eventueel mankeert. U kunt er dan voor kiezen om dit te melden bij de verkoop of dat de auto alsnog gemaakt mag worden, waarna hij daadwerkelijk APK is gekeurd.

Grote schoonmaak
Maak uw auto schoon: onder de motorkap, de buitenkant en de binnenkant. Onder de motorkap bevinden zich vaak bladeren, die de ventilatie belemmeren. Check of er ook geen sludge onder de oliedop zit, zodat u kunt voorkomen dat de koper wilt gaan afdingen.
Bij het schoonmaken van de binnenkant moet u denken aan alle vakjes leeghalen, met een doek over het interieur gaan, de automatten uitkloppen en om de binnenkant van de ramen schoon te maken.

Voor de buitenkant is het handig om een carwash te nemen met een hotwax. Dit zorgt namelijk voor een waslaag die zorgt voor meer glans, ervoor zorgt dat waterdruppels moeilijk hechten en het blijft lang zitten. Let op de ramen, spiegels, wielen en verweerd kunststof. Een schone auto is namelijk een mooie auto.

Gaat u uw auto verkopen of een nieuwe of tweedehands auto kopen, maar heeft u weinig tijd? Dan zou u ook uw auto kunnen (ver)kopen bij een dealer of via het internet. Wat uw strategie ook is, neem de tips uit dit artikel in achting en dan verkoopt u ook veilig, snel en goedkoop uw auto!

 

Share.

Laat een reactie achter