Vijf manieren om kinderen onderweg bezig te houden

0

Als je jonge kinderen hebt is een autovakantie het verstandigste en meest betaalbare zomeruitje. Maar hoe hou je de kleintjes bezig tijdens de trip naar Frankrijk of Italië?

Verveling voorkomen
Een autoreis kan voor kinderen niet alleen vermoeiend, maar ook erg saai zijn. Om ervoor te zorgen dat de kinderen zich zo min mogelijk vervelen, vertrekken veel mensen ’s nachts al naar hun bestemming. Op die manier krijgen de kids een groot deel van de reis nieteens mee, aangezien ze lekker liggen te slapen op de achterbank. Wat je ze de rest van de tijd laat doen? Wij geven je enkele voorbeelden.

Speeltas
Als je een paar uur in de auto zit, is het verstandig om genoeg afleiding voor de kinderen mee te nemen. Dit kun je het beste doen door voor ieder kind een eigen rugzakje met speelgoed in te pakken. Zorg dat je kind zelf zeggenschap heeft over welk speelgoed er mee gaat; zo weet je zeker dat er in ieder geval iets tussen zit wat je kind bevalt.

Muzikale afleiding
Een goede manier om kinderen af te leiden is door leuke kindermuziek te draaien. Q Music mag voor de ouders dan leuk zijn, de kleintjes vinden er vaak weinig aan. Koop bijvoorbeeld een cd met Oud-Hollandse Kinderliedjes, ga voor Kinderen voor Kinderen of voor een cd waarop kinderverhalen zijn ingesproken. Ook hier kun je je kind bij betrekken door hem of haar zelf cd’s uit te laten kiezen.

Kleur- of speelboeken
Ga voor vertrek even langs de boekwinkel om voor jezelf, maar ook voor je kinderen leuke dingen in te slaan. Vlak voor de zomer komen er vaak extra dikke specials van kinderbladen uit en worden nieuwe kleurboeken op de markt gebracht. Laat je kind uiteraard wel kleuren met potloden in plaats van stiften, om zo te voorkomen dat de bekleding van je auto ondergekliederd wordt.

Spelletjes
Zijn je kinderen het zat om zichzelf te vermaken of willen ze gewoon wat contact met je? Speel dan spelletjes met ze die je vanuit je stoel kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het verzinnen van dierennamen met een bepaalde letter, het spel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of het simpele tellen van een bepaalde kleur auto. Simpel, maar vooral leuk!

Computers
Oudere kinderen zijn perfect te entertainen door ze computerspelletjes te laten spelen. Het is misschien niet de meest verantwoorde of creatieve manier om hem of haar te vermaken, maar zeker voor tieners is bijvoorbeeld een Nintendo 3DS ideaal voor tijdens de reis.

Share.

Laat een reactie achter