Vijf tips voor de koop van een tweedehands auto

0

Jonge mensen die hun eerste auto kopen doen dit veelal tweedehands. Op Marktplaats en andere sites vind je dan ook talloze aanbiedingen. Maar op welke aspecten kun je bij een koop het beste letten?

Bepaal je behoeftes
Zoals bij de aanschaf van elke auto moet je je eerst goed bedenken wat je precies van de wagen wilt. Hoelang ben je van plan in de auto te rijden? Gebruik je hem alleen voor korte, of ook voor lange afstanden? Heb je liever een twee- of een vierdeurs? Heb je een voorkeur wat betreft het uiterlijk van de wagen of maakt dat je niet zoveel uit? Het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

Stel een prijs vast
Heb je eenmaal een beeld van welke auto je wilt, dan is het zaak om te bekijken of dit ook bij je budget past. Je hebt misschien al een tijdje gespaard, maar je wilt natuurlijk ook niet meer uitgeven dan de auto daadwerkelijk waard is. Kijk daarom goed rond op internet en bepaal welke prijs je bereid bent voor je nieuwe oude wagen te betalen.

Overweeg een autobedrijf
Hoewel je de beste koopjes vaak toch online vindt, is het de moeite waard om te overwegen om je auto bij een autobedrijf te kopen. Dit neemt namelijk nogal wat voordelen met zich mee. Zo heb je bij autobedrijven meestal garantie op je auto en kun je vaak bij het bedrijf terecht wanneer er toch iets stuk blijkt te zijn.

Neem een expert mee
Heb je een afspraak gemaakt om naar een auto te gaan kijken, neem dan altijd iemand mee. Vier ogen zien meer dan twee ogen en bovendien hebben mensen met veel rijervaring vaak meer oog op de kenmerken van een auto dan iemand die net zijn rijbewijs heeft. Goede mensen om mee te nemen zijn bijvoorbeeld je vader, je oudere broer of zus of een ander ouder familielid.

Test en keur
Wil je helemaal zeker weten dat de auto bij je past en nog even mee kan? Maak dan een goede testrit zodat je kunt voelen hoe de auto rijdt en of je dit prettig vindt. Bovendien kun je de wagen ook het beste nog vóór de koop laten keuren. In het rapport van een totaalkeuring kun je precies zien hoeveel er in de auto gereden is en welke mankementen verholpen moeten worden. Aan deze informatie kun je dan ook precies zien of de koop verstandig is of niet.

Share.

Laat een reactie achter