Duitse zorgverzekeraars vergoeden gezond leven

0

Hoe minder je ziek bent, hoe minder zorgverzekeraars aan je uit hoeven te geven. Dat hebben ze in Duitsland goed begrepen en daarom worden activiteiten die de gezondheid bevorderen vergoed.

Sportles vergoed
Vrijwel iedereen is op de een of andere manier bezig om gezond te blijven. De een volgt yogalessen, de ander trekt wekelijks tientallen baantjes in het zwembad. In Duitsland wordt dit soort positief gedrag sinds kort door zorgverzekeraars gestimuleerd. Yogi’s krijgen de prijs die ze voor hun lessen betalen voor vijftig procent terug en zelfs horloges waarmee je je gezondheid kunt meten vallen voor een deel binnen het pakket.

Vijftig euro terug voor iWatch
Een voorloper in het stimuleren van positief gezondheidsgedrag is zorgverzekeraar AOK Nordost. Mensen die hier verzekerd zijn, mogen om de twee jaar een nieuw sporthorloge aanschaffen en krijgen hiervan maximaal 50 euro vergoed. Of de koper zijn horloge ook daadwerkelijk gebruikt, wordt niet gecontroleerd. AOK Nordost vertrouwt haar klanten.

Nederlandse kortingen
Ook in Nederland proberen enkele zorgverzekeraars klanten tegemoet te komen. Univé en OHRA bieden bijvoorbeeld korting op sportscholen aan en bij Agis krijg je tien procent korting op hardloopschoenen van Runnersworld. Zilveren Kruis Achmea biedt kortingen tot 25 procent aan bij webshops waar medische hulpmiddelen, maar ook yoga-attributen en sportaccessoires verkrijgbaar zijn.

Share.

Laat een reactie achter