Alle Consoles op een rij

0

In dit artikelen sommen we de meest bekende consoles op van vroeger tot nu. Interesse om een tweedehands console of 2e hands spellen te kopen, bekijk dan de shop! Hierbij het overzicht van de consoles!

Atari 2600 (VCS)
Uitgebracht in 1 oktober 1977
De Atari 2600, uitgebracht in 1977, is de eerste succesvolle video game console met plug-in cartridges in plaats van een of meer ingebouwde spellen. Het was oorspronkelijk bekend als de Atari VCS (Video Computer System), en de naam “Atari 2600” werd voor het eerst gebruikt in 1982, na de release van de meer geavanceerde Atari 5200.

Nintendo NES
Uitgebracht in oktober 1985
Na een reeks arcade-game successen in de vroege jaren 1980 maakte Nintendo plannen om een eigen console hardware te produceren die verwijderbare cartridges had, een functie de eerste Color TV Games producten van Nintendo niet hadden. Na een product recall en een heruitgave met een nieuw moederbord, steeg de populariteit van de Famicon, en werd de best verkopende game console in Japan tegen het einde van 1984.

Sega Genesis
Uitgebracht in augustus 1989
Het was 1989. Nintendo’s NES was voor bijna 5 jaar oppermachtig in de video game markt, en was het tijd voor een nieuw systeem om de troon over te nemen. Sega’s Master System, hoewel grafisch superieur aan de NES, kon in geen enkele vorm een blijvende indruk op de Amerikaanse markt maken (al was het zeer populair in Europa). De Sega Genesis slaagde daar wel in, en was superieur aan al de concurrentie van die tijd.

Sony PlayStation
Uitgebracht in september 1995
Nintendo vroeg Sony een cd-rom add-on te ontwikkelen genaamd “PlayStation” voor de SNES. Omdat Sony 25% van alle winst die Nintendo verdiende uit de verkoop van deze PlayStation en alle PlayStation-games, ging Nintendo in plaats van Sony naar Philips. Dit deed Sony overwegen het project te laten vallen, maar in plaats daarvan gebruikten ze wat ze tot nu toe ontwikkeld hadden en maakte ze er een volledige nieuwe console van.

Sony PlayStation 2 (SCPH-5000x)
Uitgebracht in oktober 2000
De PlayStation 2 had een moeilijke start. Tegen het eind van 2000 werden slechts een paar miljoen consoles verkocht hadden als gevolg van productie-vertragingen. De PlayStation 2 was zo’n enorm succes sinds zijn release, dat het bijna onmogelijk was om de aanvraag bij te houden, waardoor degenen die een PlayStation 2 wilden kopen moesten te wachten of zich tot verkoopsites als eBay te wenden, waar de console werd verkocht voor het dubbele en soms vijf keer zo veel als de originele prijs

Nintendo Game Cube
Uitgebracht in november 2001
De Nintendo GameCube, onthold tijdens Spaceworld 2000, werd enthousiast ontvangen door velen die geschokt waren bij het besluit van Nintendo om de Nintendo 64 te ontwerpen als een cartridge-gebaseerd systeem. Qua fysiek was de console vergelijkbaar met een geometrische kubus, en de buitenkant van de Nintendo GameCube kwam in verschillende kleuren zoals indigo, platina en zwart.

Microsoft X-Box
Uitgebracht november 2001
De Microsoft Xbox is een video game console die voor het eerst werd uitgebracht op 15 november 2001 in Noord-Amerika en vervolgens op 22 februari 2002 werd vrijgelaten in Japan en later op 14 maart 2002 in Europa. De Xbox was de eerste onafhankelijke Microsoft-venture in de video game console arena. Gedenkwaardige lancering titels voor deze console zijn Amped, Dead or Alive 3, Halo: Combat Evolved, Oddworld: Munch’s Oddysee, en Project Gotham Racing.

Microsoft X-Box 360
Uitgebracht in november 2005
De Xbox 360 is Microsoft’s meest bekende video game console, de opvolger van de originele Xbox. Hij werd vrijgegeven op 22 november 2005 in Noord-Amerika, 2 december in Europa, en 10 december in Japan.

Sony PlayStation 3
Uitgebracht in november 2006
De PlayStation 3 werd uitgebracht in Noord-Amerika op 17 november 2006. Tijdens de eerste week van release in de Verenigde Staten, werden PlayStation 3’s voor meer dan $2300 USD op eBay verkocht.

Share.

Laat een reactie achter