Alles over Ebay

0

De meeste internetgebruikers zijn redelijk bekend met het kopen van producten op eBay, vaak tegen een aanzienlijke korting. Aan de verkopende kant echter aarzelen veel mensen nog steeds om betrokken te raken. Laat je niet intimideren – hier zijn een aantal tips die u zullen helpen om het meeste uit uw eBay verkoopactiviteiten te halen.

Doe onderzoek
Het kost niets om door eBay te bladeren. Maak hier gebruik van: zoek naar uw item, niet alleen om erachter te komen wat de gemiddelde vraagprijs is, maar ook om interesse te peilen. Als een item consequent wordt weergegeven zonder bod, kan het zijn dat er weinig vraag naar het product is, of dat de verkopers te veel vragen. Kun je het item goedkoper aanbieden en nog steeds een winstgevende verkoop doen? Het is ook een goed idee om te zien hoe de verschillende items worden aangeprijst, het is een inbreuk op het auteursrecht om van iemand anders de beschrijving te stelen, er zijn echter geen regels die je weerhouden om dezelfde fundamentele ideeën in je beschrijving te verwerken.

Geef niet te veel geld uit aan een veiling
De eerste keer dat u een eBay-veiling opzet, word je opgewacht met een duizelingwekkend aanbod aan extra opties, die allemaal nogal goedkoop lijken. eBay zal altijd een insertie vergoeding vragen voor het aanbieden van uw veiling (momenteel vanaf 30c voor veilingen met een startprijs minder dan een euro), evenals een eindwaarde vergoeding, maar al de andere opties zien er verleidelijk uit. Extra foto’s voor 25c per foto? Vette vermelding van uw item voor 2 dollar? Hoewel er in principe niets mis is met extra’s, moet u wel op uw hoede zijn dat u niet teveel uitgeeft. Houd in gedachten dat eBay u deze kosten aanrekent, zelfs als uw item niet verkoopt en, op basis van de huidige algemene voorwaarden, ook als een koper u niet betaalt.

Kies uw categorie zorgvuldig
Nogmaals, dit is een kwestie van niet te veel geld uitgeven, vooral als je kleine dingen verkoopt die individueel niet veel waard zijn. Afhankelijk van hoe je het product in eerste instantie beschrijft, zal eBay, standaard, categorieën suggeren die bij uw item passen. De val met categorieën is dat het toevoegen van elke extra categorie het bedrag verdubbelt.

Koop het nu?
De Nu kopen-optie laat u een “prijs” voor uw goederen instellen, in plaats van te vertrouwen op de veiling prijs wanneer de virtuele hamer valt. Het is een goede manier om snel precies wat je wilt te krijgen voor een item – zo lang als je realistisch blijft.

Hype, maar overdrijf niet
In de verkoop wilt u uw goederen zo aantrekkelijk mogelijk maken, en dat betekent ze zo goed mogelijk aan te prijzen. Pas echter op voor het overhypen van uw item of het opzettelijk weglaten van voor de hand liggende functionaliteitsgebreken die veel voorkomen bij tweedehands goederen. Het is verleidelijk om geen vermelding van de blauwe rook die uit de achterkant van je laptop komt als hij voor meer dan tien seconden aanstaat, maar het niet nauwkeurig beschrijven van goederen is een snelle route naar een kopersgeschil, in het bijzonder wanneer het gemakkelijk te bewijzen is dat je minder dan eerlijk bent geweest in je beschrijving.

Beantwoord alle vragen, zelfs de voor de hand liggende
eBay is een wereldwijde tweedehands markt en terwijl je misschien de meest verbluffend heldere beschrijvingen in de hele wereld kan schrijven, moet je voorbereid zijn op tal van, soms zinloze, vragen over uw goederen. Hoewel het misschien vervelend lijkt om dezelfde vragen eindeloos te beantwoorden (voor sommige vragen is het de moeite waard om de publicatie van het antwoord op uw veiling pagina te plaatsen om wat tijd te besparen) is het zeker de moeite waard om elke vraag te beantwoorden.

Share.

Laat een reactie achter