Bespaar op de boodschappen!

0

Geld besparen wil iedereen wel, en waarom niet op de spullen die je elke week wel koopt? De boodschappen zijn een ideale kostenpost om te verkleinen. Daarom: vijf tips!

1. Kies de juiste winkel
Het is misschien een open deur, maar de eerste stap naar lagere kosten voor je boodschappen is de stap naar de goedkoopste winkel. Kies in plaats van Albert Heijn of C1000 bijvoorbeeld eens voor Aldi of Lidl. Hier worden vrijwel dezelfde producten verkocht, maar dan vaak vele malen goedkoper!

2. Lees de folders
Elke supermarkt heeft wekelijks nieuwe aanbiedingen. Dit kan je soms flink wat geld besparen! Vooral goed om in de gaten te houden zijn de euro-aanbiedingen van C1000 en de kortingen van Albert Heijn. Hier kun je vaak tot wel 30 procent op producten besparen; in sommige gevallen zelfs 50 procent!

3. Ga naar de markt
Vooral in grote steden wordt op de markt een breed assortiment aan producten aangeboden; vaak een stuk goedkoper dan in de winkel. Denk bijvoorbeeld aan groente en fruit, maar ook vis of een gezellig bosje bloemen voor op de keukentafel! Bovendien kun je hier vaak voor weinig geld verse producten vinden zoals ambachtelijke stroopwafels of verse sappen.

4. Maak lijstjes
Wie zonder plan naar de supermarkt vertrekt, komt vaak met meer producten thuis dan iemand die zich aan een lijstje houdt. Bekijk dus van tevoren goed wat je nodig hebt en wat je precies wilt kopen. Schrijf dit op een papiertje zodat je niks vergeet en hou je in de winkel aan dit lijstje.

5. Kijk verder dan supermarkten
Er zijn tegenwoordig talloze winkels waarin eten verkocht wordt, vaak goedkoper dan in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan Action, waar naast huishoudelijke producten tegenwoordig ook soepen, koekjes en ander voedsel aangeboden wordt! Voor goedkope zakken snoep kun je bij Wibra terecht en ook de HEMA heeft soms prima betaalbare producten. Beperk je dus niet tot supermarkten, maar hou in de gaten waar de goede deals te vinden zijn!

Share.

Laat een reactie achter