Budget shoppen

0

De één doet aan budget shoppen uit pure noodzaak; de ander ziet het als een topsport om zoveel mogelijk te kopen voor een zo laag mogelijk bedrag. Zo lang u weet waar u moet beginnen, is budget shoppen (ook wel consuminderen) helemaal niet moeilijk.

Bekijk de folders
Verwijder die NEE/NEE sticker maar van uw brievenbus, want folders zijn dé manier om goedkoper uit te zijn met uw boodschappen. De wekelijkse folders staan altijd vol met aanbiedingen. Het kan de moeite waard zijn om meerdere supermarkten en drogisterijen af te gaan om te besparen.

A-merk vs huismerk
A-merken zijn bekender: niet noodzakelijk beter. Indien een product van een A-merk niet in de aanbieding is, is een soortgelijk product een prima alternatief. Let hierbij wel op het type product dat u wilt kopen. Als de dagelijkse boodschappen, shampoos en douchegels van het huismerk niet goed bevallen, dan is dat niet zo’n ramp. Een duurder producttype kunt u beter niet impulsief aanschaffen.

Kortingsstickers
Supermarkten plakken vaak een kortingssticker op een product als de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. Bent u van plan het product dezelfde of de volgende dag nog te gebruiken, dan is zo’n korting mooi meegenomen. Een enkele winkel laat u zélf uw korting plakken. Een velletje kortingsstickers wordt met de folder verstuurd. Nog een goede reden om die folders gewoon aan te nemen! Albert Heijn, Hema, Xenos en Etos zijn winkels die eens of enkele malen een “korting plakken” actie gehad.

2 voor de prijs van 1
Zelfs als u er maar één van nodig heeft, is zo’n “2 voor de prijs van 1” actie een kans die u niet moet laten liggen. Een voorraadje in huis kan altijd goed van pas komen. Deel desnoods de kosten met uw buurvrouw als u écht denkt het tweede artikel niet nodig te hebben. Hetzelfde geldt voor groot- en voordeelverpakkingen.

Voordeelpas
Heel Nederland heeft de Bonuskaart van de Albert Heijn wel in z’n portemonnee of aan z’n sleutelhanger. Genoeg andere winkels die zo’n voordeelpas hebben. Wanneer u regelmatig een bezoekje brengt een bepaalde winkel, loont het uit om de voordeelpas te nemen. Niet overal is de voordeelpas gratis! Parfumerie Douglas vraagt bijvoorbeeld eenmalig een kleine vergoeding.

Share.

Laat een reactie achter