Creatief met tweedehands meubels

0

Veel mensen kopen hun meubels niet tweedehands omdat vaak gebruikssporen te zien zijn. Het is echter helemaal niet zo ingewikkeld om van oude meubels iets leuks te maken! We geven een aantal tips en voorbeelden.

Verf, reinig of stoffeer
Van kastjes tot stoelen, van kleden tot spiegels; op internet zijn talloze advertenties te vinden van mensen die hun oude meubels graag willen verkopen. Omdat meubels nu eenmaal intensief gebruikt worden, kun je hierop vaak echter wel wat slijtage vinden. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, mits je over wat creativiteit beschikt. Schilder bijvoorbeeld eens een kastje, reinig een oud tapijt of stoffeer een bank opnieuw!

Geld besparen
Oude kasten beschikken vaak over prachtige details die je tegenwoordig weinig meer vindt of waarvoor je honderden tot duizenden euro’s neertelt. Veel houten kasten kunnen echter nog jaren mee, maar hebben wel een opknapbeurt nodig. Vind je dus een kast die je prachtig vindt, maar die wat verkleurd is of een lelijke kleur heeft? Overweeg dan om hem toch te kopen, maar er wat werk in te steken. Schuur bijvoorbeeld het hout en geef het een nieuw lakje, verf hem in een kleur die wél in je interieur past of voeg unieke details toe zoals nieuwe handgrepen.

Spullen voor kinderen
Kinderen gaan vaak niet al te voorzichtig met hun spullen om en dus is het verstandig om voor kinderkamers tweedehands spullen te kopen. Zo ben je niet teveel geld kwijt en is het een minder grote ramp als je kind bijvoorbeeld besluit een uitgebreide pentekening op de deur te maken. Overigens een leuke oplossing voor de kleur-neigingen van je kind; schoolbordverf! Kies er bijvoorbeeld voor om de deur van de kamer van je kind hiermee te verven en je kind kan naar hartenlust met krijtjes aan de slag.

Tips en lessen
Wil je graag wat geld besparen op meubels, maar weet je niet zo goed hoe je op een creatieve manier kunt beginnen? Dan zijn er tientallen websites waarop je inspiratie kunt opdoen. Denk bijvoorbeeld aan Wat Maakt Suzette of Kijk op Meubelen. Wil je meer kennis opdoen over het restaureren van meubelen of van het opknappen van oude spullen je beroep maken? De NTR Thuisacademie biedt er een cursus over aan!

Share.

Laat een reactie achter