De beste muziekgames

0

Heb je nooit een muziekinstrument leren bespelen? Of vind je muziek maken juist zó leuk dat je er geen genoeg van kunt krijgen? Dan zijn muziekgames iets voor jou!

Muzikale mogelijkheden
De laatste jaren worden er steeds meer muziekgames aangeboden voor bijvoorbeeld de PlayStation en de Xbox. Je kunt hiermee op allerlei verschillende soorten bezig zijn met muziek; er zijn spellen die zich richten op zang, maar ook speciale gitaarspellen en games waarmee je een volledige band kunt vormen. Wij zetten de meest populaire spellen voor je op een rij.

Singstar
Gemaakt voor de PlayStation 2 en 3 is Singstar een van de bekendste zangspellen ter wereld. Je kunt het spel met zoveel mensen als je wilt spelen en per lied is ruimte voor twee zangers. Bij het spel heb je uiteraard microfoons nodig die je op de PlayStation kunt aansluiten. In de afgelopen jaren zijn er talloze verschillende versies van Singstar verschenen in allerlei muziekgenres. Zo is er een speciale versie vol zomerhits, is er een speciale ABBA-singstar en zijn er rock-, pop- en R&B-varianten verkrijgbaar. Ideaal voor een gezellige avond thuis!

Guitar Hero
Ben je geen geweldige zanger, maar een muzikant met lenige vingers? Dan is Guitar Hero een aanrader! Bij deze game, verkrijgbaar voor onder meer de PlayStation en Nintendo DS, heb je een speciale Guitar Hero gitaar nodig die je, net als een echte gitaar, om je schouders hangt. Net als van Singstar zijn voor Guitar Hero allerlei versies beschikbaar, waaronder een Greatest Hits spel, maar ook games die draaien om de muziek van Metallica en Aerosmith.

RockBand
Heb je altijd al eens in een band willen spelen, dan is RockBand een ideale manier om dit eens uit te proberen. In dit spel, beschikbaar voor de Wii en de PlayStation, kun je drums of gitaar spelen, maar ook zingen. De microfoon doet ook dienst als tambourijn. Is je PlayStation aangesloten op het internet, dan is het mogelijk om muziek te maken met mensen over de hele wereld. Ook kun je gespeelde muziek opnemen en delen met je vrienden.

Share.

Laat een reactie achter