De geschiedenis van de Teletubbbies

0

Elke ouder en ieder kind kent ze: de Teletubbies. Maar hoe zijn deze vier wezens eigenlijk ontstaan? Lees het hier!

Tien jaar televisie
De Teletubbies zijn vier schattige gekleurde wezentjes die in een heuvelachtig grasland wonen. Ze waren in 1997 voor het eerst op televisie te zien in Engeland, waar de BBC de kinderserie uitzond. De serie was direct razend populair en werd doorverkocht aan Amerika, waarna talloze andere landen volgden. In 2008 werd de laatste originele aflevering uitgezonden, waarmee het programma in totaal 365 afleveringen telt.

Kleurige kleuters
De serie draait om vier kleurrijke wezens die Teletubbies heten in verband met de televisieschermen op hun buiken. Hoewel de vier karakters zich allemaal als kleuters gedragen, verschillen ze in leeftijd. De rode Po is de kleinste van de vier, gevolgd door de gele Lala, de groene Dipsy en de Paarse Tinky Winky. De afleveringen van de Teletubbies zijn qua opbouw hetzelfde. Zo wordt in iedere uitzending een educatieve video afgespeeld en worden regelmatig spelletjes gespeeld.

Razend populair
Het programma mag dan bedoeld zijn voor peuters en kleuters, al snel na de eerste uitzending werd de serie ook populair onder studenten. Hen spraken vooral de felle kleuren, de ietwat bizarre non-verbale dialogen en comedy van de Teletubbies aan. Ook de single ‘Teletubbies say ‘’Eh-oh!’’’ die in december van 1997 uitkwam was razend populair en stond maar liefst 32 weken in de Britse Top 75.

 

Share.

Laat een reactie achter