De geschiedenis van de Xbox

0

Naast de Playstation is de Xbox van Microsoft één van de populairste spelcomputers van het moment. Maar hoe is deze eigenlijk ontstaan?

Wereldwijde digitalisering
De Xbox werd voor het eerst in Amerika uitgebracht in november 2001 nadat softwarebedrijf Microsoft zich ten doel gesteld had een rol te spelen in de digitalisering van de samenleving wereldwijd. Ze wilden niet alleen meer software maken voor pc’s en laptops, maar ook voor andere apparaten en de Xbox werd het eerste nieuwe elektrische apparaat dat het bedrijf maakte. Na te zijn uitgebracht in Amerika, kwam de computer in 2002 uit in Japan en een jaar later in Europa.

Aanvankelijk onpopulair
De Xbox is een van de veelzijdigste spelcomputers die op dit moment op de markt is en dit draagt bij aan zijn grote populariteit. Op het apparaat kun je uiteraard computerspellen spelen, maar je kunt er ook muziek op afspelen en cd’s en dvd’s draaien. Door grote concurrentie van de Playstation werd de Xbox aanvankelijk niet erg goed verkocht en dus werden er aan het apparaat enkele veranderingen aangebracht, waaruit de Xbox 360 voortkwam.

Ontwikkeling en internet
Door de jaren heen zijn er talloze spellen voor de Xbox uitgebracht. Enkele klassiekers zijn bijvoorbeeld Splinter Cell, Halo en Ninja Gaiden, waarvan verschillende versies verkrijgbaar zijn. Microsoft blijft verbeteringen aanbrengen aan de Xbox, waardoor sinds kort ook online kan worden gespeeld. Zo kun je bijvoorbeeld voetballen tegen spelers van over de hele wereld door het gebruik van een  internetverbinding. Ook kun je live vechtspellen en racespellen spelen.

Share.

Laat een reactie achter