De geschiedenis van Nintendo

0

Bijna honderd jaar na de oprichting van het bedrijf is Nintendo nog altijd immens populair. Maar hoe is deze game-gigant ooit ontstaan?

Speelkaarten
Het Japanse Nintendo startte in 1889 als een producent van papieren speelkaarten. Deze waren handgemaakt en raakten al snel nadat ze op de markt kwamen erg populair. Waar de kaarten eerst uniek waren, ging Nintendo al snel over op massaproductie. In 1933 kreeg het bedrijf een nieuwe directeur en een nieuwe naam en in 1953 werd het bedrijf de eerste maker van plasticen kaarten.

Elektronisch speelgoed
In de jaren ’70 sloeg Nintendo een nieuwe weg in en werd naast kaarten ook elektronisch speelgoed geproduceerd. Dit leidde in 1975 tot het eerste Nintendo video game systeem, de Color TV Game. Deze waren uniek door het gebruik van consoles, wat in die tijd erg zeldzaam was. In de eerste jaren kwamen al enkele wereldberoemde spellen op de markt, waarvan de bekendste Donkey Kong is.

Super Mario Bros
Na tien jaar van ontwikkelen werd in 1985 het spel Super Mario Bros uitgebracht. Deze game was direct een gigantisch succes en behoort nog altijd tot een van de klassieke Nintendo spellen. Het bedrijf breidde uit en kreeg kantoren in Amerika en Canada. In 1989 kwam de volgende grote klapper voor Nintendo in de vorm van de nog immer populaire Game Boy.

Game Boy en Wii
Ook in recente jaren ontwikkelt Nintendo nog altijd nieuwe spelsystemen. In 1996 kwam bijvoorbeeld de Nintendo 64 uit en kort daarna werd de Game Boy pocket gelanceerd. Dankzij de immens populaire Pokémon games werden ook deze gigantische successen. Op dit moment is de Nintendo Wii het populairste product.

Share.

Laat een reactie achter