De geschiedenis van Stratego

0

Het bekende spel Stratego is razend populair in Nederland en de rest van de wereld. Maar hoe is het eigenlijk precies ontstaan?

De eerste spellen
Het spel Stratego werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bedacht door Jacques Johan Mogendorff. Hij was een Joodse onderduiker en maakte van karton een model van het spel. Ook de eerste geproduceerde versies waren van karton, maar dit was weinig succesvol. De speelstukken raakten namelijk snel beschadigd, waardoor je aan de vouwen of scheuren kon herkennen welke pion welk stuk was.

Toch nog succes
Het eerste succes van Stratego kwam pas toen Mogendorff het spel in 1958 met pionnen van plastic uitbracht. In het eerste jaar werden in Nederland maar liefst 15.000 spellen verkocht. Het succes werd alleen maar groter, wat de interesse wekte van producenten in andere landen. Inmiddels is Stratego te koop in meer dan 50 landen.

Wedstrijden en toernooien
Hou je van Stratego en zou je het graag vaker spelen? Dan kun je overwegen mee te doen aan de toernooien van de Strategobond Nederland. Je kunt hier zowel als beginner als gevorderde speler terecht. Ook wordt er een jaarlijks Nederlands Kampioenschap georganiseerd, waarvan de winnaar deel mag nemen aan het Wereldkampioenschap. Dit heeft inmiddels vijftien keer plaatsgevonden en twaalf keer won een Nederlander de hoofdprijs!

Share.

Laat een reactie achter