De geschiedenis van Winnie de Poeh

0

Winnie de Poeh is een van de populairste Disney-figuren ter wereld, maar wist je dat de beer in boeken tot leven gebracht is? Lees hier meer over Poeh’s ontstaansgeschiedenis!

Geïllustreerde kinderverhalen
De gele beer Winnie de Poeh werd bedacht door kinderboekenschrijver A. A. Milne. Hij schreef boeken met korte verhalen die draaiden om het personage Poeh. De eerste verhalenbundel Winnie the Pooh kwam uit in 1926 en werd gevolgd door The House at Pooh Corner in 1928. Beide boeken werden geïllustreerd door E. H. Shepard en de boeken werden vertaald in tientallen talen.

Disney
De bekendheid van Winnie de Poeh groeide toen Disney in 1966 de eerste Poeh-video’s uitbracht. Dit begon met korte afleveringen over Poeh’s avonturen op televisie, maar al snel werden van de verhalen van Milne tevens films gemaakt. De twee vriendjes van Poeh kregen hun eigen films The Tigger Movie en Piglet’s Big Movie, die net zo populair waren als de films die om Poeh draaiden.

Wereldwijde populariteit
Poeh was de inspiratie voor talloze nieuwe teksten en ideeën in de filosofie. Ook is hij onderdeel van de wereldwijde populaire cultuur, wat bewezen wordt door het feit dat in Polen een straat naar de beer vernoemd is. De band Nitty Gritty Dirt Band schreef een nummer over Winnie de Poeh en er is tevens een punk/metal band die Winny Puhh heet. Kortom: bijna honderd jaar na zijn ontstaan is Poeh populairder dan ooit!

Share.

Laat een reactie achter