De geschiedenis van Woezel en Pip

0

Naast Nijntje en Jip en Janneke zijn Woezel en Pip de laatste jaren erg populair onder kleine kindjes. Hoe zijn deze personages ontstaan en wat is er zoal te zien en doen om de verhaaltjes?

Muziek en verhalen
De hondjes Woezel en Pip zijn bedacht door Guusje Nederhorst, bij de meeste mensen bekend als actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden. Toen ze stopte met acteren, besloot ze zich rond het jaar 2000 volledig op kinderen te richten door cd’s op te nemen en verhaaltjes te schrijven.

Televisieserie
De verhaaltjes zouden in boekvorm worden uitgegeven, maar er zou tevens een televisieserie van worden opgenomen. Door haar zwangerschap kwam dit idee tijdelijk op een lager pitje te staan en in juni 2003 beviel ze van een zoontje met de naam Dean. Kort hierna werd bij haar kanker vastgesteld, waaraan ze begin 2004 overleed.

Eigen musical
Guusje’s man Dinand Woesthoff heeft er na haar dood voor gezorgd dat de verhalen alsnog werden uitgegeven. De boekjes raakten al snel erg populair en er werden ook Woezel en Pip tekenfilms gemaakt. Inmiddels zijn er 14 boekjes uitgegeven en heeft het hondenduo een eigen musical, die op dit moment door Nederland tourt.

Meer weten? Kijk dan op woezelenpip.nl!

Share.

Laat een reactie achter