De goedkoopste manieren om op vakantie te gaan

0

De lente staat volop in bloei, wat betekent dat de zomervakantie eraan komt en er een vakantie geboekt moet worden! Hoe je dat voordelig aanpakt? Lees in dit artikel onze tips.

Vroegboekkorting
Veel reisorganisaties geven als je minimaal 3 maanden voor je reis boekt een fikse vroegboekkorting. Die kan al snel tot honderden euro’s oplopen en dus is het de moeite waard om eens een avondje rond te kijken en prijzen te vergelijken. Denk je dat je nog niet kunt boeken omdat je het geld voor een vakantie nog niet bij elkaar hebt? Bij boeking hoef je meestal gelukkig maar zo’n 10 tot 25 procent aan te betalen. De rest van het bedrag moet je bij de meeste reisorganisaties zo’n 4 tot 8 weken voor vertrek overmaken.

Last minutes
Heb je geen bepaalde bestemming in je hoofd, maar wil je gewoon een weekje naar de zon? Dan kan een last minute reis erg voordelig uitpakken. Deze zijn zowel online als via een reisbureau boekbaar voor al zo’n 250 euro voor een 8-daagse vliegreis! Er zijn een aantal sites die zich in goedkope last minutes specialiseren. Kijk bijvoorbeeld eens op Vakantiepiraten.nl of Lastminute.nl. Woon je in het oosten van het land, dan kan het ook voordelig zijn om vanaf Düsseldorf of Frankfurt te vliegen. Voor aanbiedingen bij onze Oosterburen kun je op Urlaubsguru.de terecht.

Kamperen
Heb je een gezin met kleine kinderen, dan is kamperen vaak de goedkoopste (en de leukste!) optie. Veel families reizen samen af naar België of Frankrijk, maar ook Zwitserland en Oostenrijk zijn populaire kampeerbestemmingen. Op Campingnavigator.com/nl vind je bijna 8000 campings om uit te kiezen. Bedenk je voordat je op zoek gaat wel alvast wat je wilt. Hoe groot moet je kampeerplek bijvoorbeeld zijn en hoe dicht wil je bij de zee zijn? Op basis van je voorkeuren wordt het selecteren van een mooie plek meteen een stuk makkelijker.

Minder uitgeven
Een andere manier om op je vakantie te besparen is natuurlijk om op je bestemming minder uit te geven. Dit kun je bereiken door een all inclusive reis te boeken, waardoor je vrijwel niets meer aan eten kwijt zult zijn. Ga je op autovakantie, dan kun je de benzineprijzen per land opzoeken zodat je in het goedkoopste land kunt tanken. Ga je naar een bestemming met een andere munteenheid, zorg dan dat je uitzoekt op welke manier je het goedkoopst aan deze munt kunt komen. Zijn er bijvoorbeeld extra kosten als je in het land van bestemming pint? Ga je op een stedentrip, dan is een toeristenpas een prima manier om op zowel je vervoer als musea te besparen.

Share.

Laat een reactie achter