De leukste spelcomputers

0

Kinderen groeien tegenwoordig op met computers en vinden het vaak leuk om digitaal spelletjes te spelen! Welke spelcomputers zijn er zoal? Lees het hier!

Gamen: niet alleen maar slecht
Spelcomputers hebben onder ouders en opvoedkundigen over het algemeen niet zo’n goed imago. Waarom zou je een kind immers binnen voor de televisie laten zitten als het ook buiten kan spelen, kan sporten of nuttige dingen kan doen? Hoewel het met mate moet gebeuren, is het spelen van spelletjes echter niet alleen maar slecht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig gamen beter strategisch kunnen denken en fysieke spelletjes op de Wii lijken behoorlijk veel op sporten! Door de jaren heen zijn er vele spelcomputers op de markt gebracht, maar de onderstaande drie zijn verreweg het populairst.

Playstation
De Playstation heeft de afgelopen jaren de wereld veroverd en is verkrijgbaar in drie verschillende versies. Vanzelfsprekend is de Playstation 3 de meest recente variant en buiten het spelen van spellen kun je op het apparaat ook dvd’s kijken, foto’s beheren en cd’s luisteren. Multifunctioneel dus; erg handig!

Nintendo
Dit Japanse bedrijf heeft zowel een draagbare spelcomputer als een console die op de televisie kan worden aangesloten. De draagbare versie is de Nintendo DS, die in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar is. De Nintendo Wii heeft de unieke eigenschap dat ermee gesport kan worden dankzij draagbare controllers en een balance board. Ideaal ter vervanging van lompe fitnessaparaten!

XBOX
De XBOX is een spelcomputer van Microsoft en biedt net als de Playstation 3 de mogelijkheid om er allerlei dingen op te doen. Zo kun je er via internet series en films op kijken, maar kun je via internet ook spellen spelen tegen mensen van over de hele wereld. De controllers zijn draadloos en de nieuwste variant van de XBOX is de XBOX 360.

Share.

Laat een reactie achter