De populairste bordspellen

0

Hoewel digitale spellen steeds meer door mensen gespeeld worden, vinden veel mensen het gezellig om af en toe ook ouderwets een bordspel te doen. Lees hier welke spellen in 2012 het populairst waren!

Monopoly
Het blijft de onbetwiste nummer één in bordspellenland: Monopoly! Bijna in ieder huishouden is dit wel te vinden. Een voordeel van het spel is dat het met veel mensen gespeeld kan worden. Ideaal dus voor familiedagen of avonden met vrienden. Hoewel er verschillende edities van Monopoly te krijgen zijn, geven de meeste mensen de voorkeur aan de klassieke variant.

Stratego
Een goed spel om je strategische vaardigheden mee te ontwikkelen is Stratego. Hier voer je met behulp van pionnen een oorlog, met als doel de vlag van de andere partij op te sporen en te veroveren. Het spel kan helaas maar met twee mensen gespeeld worden, al mag dat de pret natuurlijk niet drukken.

Kolonisten van Catan
Dat relatief nieuwe bordspellen ook populair kunnen zijn bewijst Kolonisten van Catan. Net als Stratego gaat het hier voornamelijk om het toepassen van een bepaalde strategie. Een gelijkenis met Monopoly is dat je in Kolonisten huisjes kunt bouwen, waaruit vervolgens winst te behalen valt.

Trivial Persuit
Het klassieke vraagspel is nog altijd een lieveling van vele mensen. Het leuke van Trivial Persuit is dat het mensen aan het denken zet en vaak leuke gesprekken tussen de spelers aanwakkert. Zorg er echter wel voor dat je dit spel niet te vaak speelt; zodra je de antwoorden op vragen uit je hoofd weet, is de lol er natuurlijk af.

Top 2000 spel  
Deze kennisquiz over popmuziek is ideaal voor iedereen die van goede muziek houdt. En wie doet dat nou niet? Hoewel dit spel nog niet zo oud is, heeft het de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Erg leuk om als kado te geven voor bijvoorbeeld een verjaardag of Sinterklaas.

Share.

Laat een reactie achter