Het ware verhaal van Pocahontas

0

Iedereen kent de Disney-film over het leven van Pocahontas. Wist je echter dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Lees het ware verhaal van Pocahontas hier!

Indiaanse prinses
Pocahontas werd circa 1596 geboren in Richmond, Virginia. Haar vader was het stamhoofd van de Powhatan-indianen, waardoor ze gezien werd als prinses. Ze kwam voor in vele reisverhalen van ontdekkingsreizigers en werd bekend dankzij de verhalen van William Strachey en de welbekende John Smith, die in 1612 een boek uitbracht.

Levensredder
In het boek van Smith, die in de Disney-film Pocahontas’ grote liefde is, staat te lezen dat Pocahontas hem in 1607 redde van de dood. Zij was toen tien of elf jaar oud, terwijl Smith maar liefst zestien jaar ouder was. Tijdens één van zijn expedities zou Smith gevangengenomen zijn door de Powhatan-indianen, waarna hij ter dood werd veroordeeld. Pocahontas voorkwam echter dat hij daadwerkelijk vermoord werd.

Naar Jamestown
Of er een romantische relatie was tussen Pocahontas en Smith is onbekend, en sommige historici betwijfelen of het verhaal van Smith überhaupt waar is. In 1610 trouwde Pocahontas namelijk met Kocoum, een krijger die tevens in de Disney-film voorkomt. In 1612 werd ze echter ontvoerd en meegenomen naar Jamestown, waarna ze Engels leerde en de naam Rebecca aannam.

Engeland
Pocahontas werd in 1614 gedoopt en trouwde met John Rolfe, wat zorgde voor een vrediger contact tussen de kolonisten en de Powhatan-stam. Toen ze in 1616 naar Engeland reisde om de Engelse koning James I te ontmoeten, werd ze als Indiaanse prinses een waar fenomeen. Kort hierna stierf Pocahontas, waarschijnlijk aan een ziekte als pokken of tubercolose. Ze ligt begraven in Gravesend in het Britse Kent.

Share.

Laat een reactie achter