Toeslag op tweedehands games spelcomputers

0

Gameproducent Microsoft heeft voor veel ophef gezorgd toen bleek dat winkeliers of gamers extra activatiekosten betalen bij het kopen van tweedehands games.

Extra kosten
Vorige week waren het ebooks, deze week zijn het games waarvan het tweedehands verkopen problematisch is. Bij het presenteren van de XBOX One afgelopen week onthulde Microsoft een nieuw systeem als het gaat om tweedehands games. Om te voorkomen dat meerdere mensen één game spelen, wil Microsoft activatiekosten gaan invoeren.

Registratie
Het plan van Microsoft heeft in de eerste plaats gevolgen voor winkeliers die tweedehands games verkopen. Elke game moet nu door hen worden geregistreerd, zodat het spel kan worden verwijderd van de account van de vorige eigenaar van de game. Als de game wordt doorverkocht wordt het spel vervolgens geactiveerd op de account van de nieuwe eigenaar. Bij deze activatie komen wel kosten kijken.

Veel kritiek
De nieuwe regeling zorgde meteen voor veel kritiek in de gamewereld. Veel gamers vrezen namelijk dat de prijzen van tweedehands games door het systeem omhoog zullen gaan. Zo komen zij dus voor extra kosten te staan, die er bij games van andere producenten niet zijn. Sony meldde in de pers te denken aan een gelijksoortige maatregel, maar alle commotie heeft ervoor gezorgd dat ze hun plan heroverwegen.

Share.

Laat een reactie achter