Tweedehands Niet Kopen!

0

Tweedehands kopen is goed voor je portemonnee en voor het milieu.
Maar neem voordat je iets koopt eens een kijkje naar deze lijst met 10 artikelen die je beter niet tweedehands kunt kopen: het gebruik van een van deze producten zonder hun verleden te weten of zonder het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kan erg gevaarlijk zijn.

Elektrisch gereedschap
Een fout kan hier dodelijk zijn. In 2001 werd een man geëlektrocuteerd tijdens het aanpassen van een soldeerbout die hij had gekocht in een garage voor 50 cent. Het is door dit soort van veiligheidsrisico’s dat weinig winkels nog tweedehands elektrisch gereedschap te koop aanbieden.

Als je een tweedehands gereedschap of ander elektrisch apparaat koopt, controleer dan dat het een geldig label heeft of laat het product nakijken door een erkend elektrotechnisch aannemer of elektricien voordat u de stekker in het stopcontact steekt.

Auto-krik
Auto-krikken leiden elk jaar tot ernstige ongelukken en doden, meestal van mensen die ze thuis gebruiken om hun voertuigen te verhogen voor onderhoud in plaats van gebruik te maken van een trolley-krik en veiligheids standen.

Veel tweedehands-krikken zijn ook gevaarlijk omdat ze niet voldoen aan de onlangs aangepaste verplichte veiligheidsnormen. Sommige oudere krikken voldeden niet eens aan de vorige normen, dus neem geen enkel risico.

Zwemvesten
Reddingsvesten redden levens. Maar in het verleden waren ze vaak zo oncomfortabel dat mensen ze niet aandeden. En de meest comfortabele ontwerpen waren degenen die uw hoofd niet boven water konden houden, wat een groot probleem is als je bewusteloos raakt in bijvoorbeeld een bootongeluk. Bij aankoop van tweedehands reddingsvesten is het mogelijk dat u ook deze problemen koopt.

Dus in het bijzonder als het gaat om uw kinderen is het de moeite waard om het geld aan moderne vesten te besteden die veiliger zijn en comfortabeler om te dragen. Maar of u nu nieuw of tweedehands koopt, zorg ervoor dat uw jas de juiste maat heeft.

Fietshelmen
Als u of uw kinderen fietsen heb je een helm nodig die goed past. Als dat niet het geval is kan de helm afglijden tijdens het fietsen. Ook zijn fietshelmen gemaakt om slechts een grote crash te weerstaan en je kunt vaak niet zien of een helm al een ongeval heeft meegemaakt.

Aangezien fietshelmen hoe dan ook om de vijf jaar moeten worden vervangen is een tweedehands helm vanuit elk opzicht een slechte deal. Het is beter om een nieuwe helm te kopen van een fiets winkel en zij zullen ervoor zorgen dat het past.

Zwembaden
Ja, zwembaden zijn duur, maar het kopen van een tweedehands zwembad is niet altijd het koopje dat het lijkt. Naast scheuren en andere gebreken, kunnen ze ook geleverd worden met oude en gevaarlijke skimmers (een deel van het filtersysteem), die verantwoordelijk zijn geweest voor ernstige verwondingen.

Zwembad hekken
Recente onderzoeken hebben aangetoond dat veel (ook nieuwe) zwembad hekken slecht gebouwd zijn en niet aan de veiligheidsnorm voldoen dus als je een tweedehands zwembad hek koopt moet je stilstaan bij een aantal reële risico’s.

Als je toch tweedehands wilt kopen zorg ervoor dat u het volgende controleert:
Is het hek robuust en niet in staat om uit elkaar te worden geduwd?
Is het vrij van steunpunten en handgrepen?
Sluit de poort nog steeds goed af?
Is het hek ooit teruggeroepen?

Hometrainers
Wie raakt er nou gewond door een stationaire hometrainer? Helaas is het antwoord hier jonge kinderen, vooral als ze hun vingers in de wiel spaken of de ketting steken terwijl een andere persoon op de fiets rijdt.

De huidige verplichte veiligheidsstandaarden vereisen stevig bevestigde kaders rond alle bewegende delen, maar oudere hometrainers bekekken de bewegende delen vaak niet voldoende.

Baby autostoelen
Er is niets aan te bevelen aan het kopen van een tweedehands kinderzitje: geen enkel babyzitje moet ooit worden hergebruikt als het in een auto-ongeluk is geweest; het ontwerp van autozittingen is verbetered in de laatste jaren, dus veel oudere modellen voldoen niet aan de huidige normen; en fabrikanten adviseren tegen het gebruik van een kinderzitje dat ouder dan 6-10 jaar oud is.

Dus tenzij je de complete geschiedenis van het zitje kent en er is geen slijtage, rafels of scheuren, is het aanschaffen van tweedehands kinderzitjes niet aan te raden.

Kinderbedjes en matrassen
Het is bekend dat tweedehands babybedjes gevaarlijk zijn omdat ze niet voldoen aan de nieuwe verplichte norm. Sommige oudere ontwerpen kunnen het hoofd van het kind klemzetten (te brede spaken), een wurging risico vormen (met name kleding die vast komt te zitten aan decoratieve knoppen), of kunnen geverd zijn in loodverf.

Maar tweedehands matrassen vormen ook een gevaar. Oude matrassen kunnen volzitten met huisstofmijt. Huisstofmijt uitwerpselen bevatten allergenen die astma, eczeemm allergische rhinitis aanvallen of een andere allergische reactie kunnen veroorzaken.

Gooi uw goederen verstandig weg
Naast het uitkijken bij de aankoop van tweedehands goederen, kunt u ook stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw oude spullen geen gevaar vormen voor iemand anders.

We raden u aan alle apparaten die niet mogen worden hergebruikt te ontmatelen. Snijdt bijvoorbeeld het snoer van apparaten af voordat u ze naar de vuilnishoop brengt

Share.

Laat een reactie achter