Veilig concertkaartjes kopen

0

Tickets voor voorstellingen of concerten zijn niet moeilijk na te maken en dus gaat het vaak mis met het kopen van tweedehands tickets. Hoe je wél veilig tickets koopt? Je leest het hier!

Namaakgemak en oplichterij
Iedereen kent wel iemand die het heeft meegemaakt: je hebt online kaartjes van een concert gekocht, maar bij de deur blijkt dat ze nep zijn. De online verkoop van tweedehands tickets heeft geen best imago en dat komt door het gemak waarmee tickets na te maken zijn. Hierdoor zien de kaartjes er zo echt uit dat online kopers geen idee hebben dat ze belazerd worden. Wil je dit voorkomen? Maak dan gebruik van betrouwbare aanbieders van (tweedehands) tickets.

Officiële verkooppunten
De veiligste manier om een ticket te kopen is via een officieel verkooppunt. Aangezien er de laatste tijd veel problemen zijn met organisaties die tickets duurder doorverkopen of e-tickets meermaals aanbieden, wordt vaak duidelijk aangegeven welke punten officieel zijn en welke niet. Online vind je ook diverse lijsten van (on)betrouwbare aanbieders. Wil je weten of een aanbieder te vertrouwen is? Een prettig overzicht vind je bijvoorbeeld op Weetwaarjekoopt.nl.

Veilig tweedehands
Wil je wat geld besparen of aan kaarten komen voor concerten waarvoor via de officiële weg geen tickets meer verkrijgbaar zijn? De laatste tijd komen er steeds meer sites bij die relatief veilig tweedehands tickets aanbieden. Op Ticketswap kunnen bijvoorbeeld alleen mensen met een Facebook-account hun tickets aanbieden, waardoor het lastig is om onder een valse identiteit kaartjes aan te bieden. Het blijft echter wel mogelijk en dus blijft het oppassen.

Een bedrieger herkennen
Op Marktplaats en talloze andere websites worden ook door particulieren tickets aangeboden. Hoewel hierbij veel oprechte mensen zitten, ligt het gevaar voor oplichterij vooral hier op de loer. Bedriegers herken je voornamelijk aan het verbergen van informatie en de onwillendheid om je persoonlijk te ontmoeten of spreken. Zorg áls je een ticket van een particulier koopt dan ook dat je zeker bent van zijn of haar identiteit en dat je gezien hebt dat de aanbieder de tickets op zijn eigen naam besteld heeft.

Twijfel je alsnog, dan kun je er ook voor zorgen dat je ruim op tijd bij het evenement aanwezig bent. Een barcode kan namelijk maar een keer gescand worden en ben je de eerste, dan ben je verzekerd van een plekje.

Share.

Laat een reactie achter